Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Ankara'da Sürdürülebilirlik Odaklı Girişimcilik Fikri Yarışması

Ekonomi 31.07.2024 - 13:07, Güncelleme: 31.07.2024 - 13:42 462+ kez okundu.
 

Ankara'da Sürdürülebilirlik Odaklı Girişimcilik Fikri Yarışması

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ev Sahipliği Yaptı Ankara Büyükşehir Belediyesi, Sustain2solve Summit 2024 Ankara başlıklı Sürdürülebilirlik Odaklı Girişim Fikri Yarışmasına ev sahipliği yaptı. 18-25 yaş arasındaki gençlerin projeleri değerlendirildi ve derece alan gruplar girişim hızlandırma programına dahil edildi.
Gençlerin Projeleri Değerlendirildi  Ankara Büyükşehir Belediyesi, Sustain2solve Summit 2024 Ankara başlıklı Sürdürülebilirlik Odaklı Girişim Fikri Yarışmasına ev sahipliği yaptı. Türkiye'nin dört bir yanından Başkente gelen 18-25 yaş arasındaki 60 genç, gruplar halinde 48 saat içinde geliştirdikleri projelerini alanında uzman jüriye sundu. Projeleri değerlendirilen ve derece alan birinci, ikinci ve üçüncü gruplar, girişim hızlandırma programına dahil edildi.  Girişimcilik Alanında Fark Yaratmak  Ankara Büyükşehir Belediyesi, girişimcilik alanında fark yaratmak isteyenlere ilham olmak için projelerine devam ediyor. Bu kapsamda Sustain2solve Summit 2024 Ankara başlığıyla düzenlenen Sürdürülebilirlik Odaklı Girişim Fikri Yarışması, Dikmendeki Ankara Teknoloji Köprüsü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  Online Süreç ve Final  Teknoloji köprüsündeki final öncesi etkinliğin online döneminde, 98 farklı üniversiteden 351 girişimci, bireysel olarak takımlar halinde programa katıldı. Online kampta dereceye giren 10 takım, yüz yüze finalde Ankara Teknoloji Köprüsünde bir araya gelerek 48 saat kesintisiz olarak fikirlerini geliştirmeye devam etti. 18-25 yaş arasındaki gençler iki gün içinde geliştirdikleri projelerini, alanında uzman jüriye sundu. Fikir geliştirme kampı sonunda jüri tarafından seçilen en iyi projeler, hızlandırma programı ile hayata geçirilerek girişimlere dönüştürülecek.  Sustain2Solve Kurucusu Mehmet Erka Akbulut'un Açıklamaları  Sustain2Solve üniversite öğrencilerinden oluşan bir topluluk. Üniversite öğrencilerine yönelik girişimcilik organizasyonları düzenliyoruz. 2 yıllık bir proje ve 2. yılını bu yıl gerçekleştiriyoruz. Bu yıl online da tam 98 farklı üniversiteden başvuru aldık ve toplam 50 tane takım bu sürece dahil oldu. Takımlar online aşamada mentorlar eşliğinde farklı problem ve farklı konularda sunum hazırladı. 400 üniversite öğrencisi online sürecimize dahil oldu. Online süreçte fikri olan takımlar mentorlar eşliğinde fikirlerini geliştirirken fikri olmayan takımlarda problem tespit ederek o probleme çözüm üretmeye çalıştılar. Toplam 319 tane mentor görüşmesi gerçekleştirdik. Bu gerçekleştirdiğimiz görüşmelerden sonra oluşan fikirleri jürilerimize sunduk. Ankara finali ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Teknoloji Köprüsünün ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Çok büyük katkılar sağladılar bize teşekkür ediyoruz. Büyükşehir mentorları da bize eşlik etti. 
Ankara Büyükşehir Belediyesi Ev Sahipliği Yaptı Ankara Büyükşehir Belediyesi, Sustain2solve Summit 2024 Ankara başlıklı Sürdürülebilirlik Odaklı Girişim Fikri Yarışmasına ev sahipliği yaptı. 18-25 yaş arasındaki gençlerin projeleri değerlendirildi ve derece alan gruplar girişim hızlandırma programına dahil edildi.

Gençlerin Projeleri Değerlendirildi 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Sustain2solve Summit 2024 Ankara başlıklı Sürdürülebilirlik Odaklı Girişim Fikri Yarışmasına ev sahipliği yaptı. Türkiye'nin dört bir yanından Başkente gelen 18-25 yaş arasındaki 60 genç, gruplar halinde 48 saat içinde geliştirdikleri projelerini alanında uzman jüriye sundu. Projeleri değerlendirilen ve derece alan birinci, ikinci ve üçüncü gruplar, girişim hızlandırma programına dahil edildi. 

Girişimcilik Alanında Fark Yaratmak 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, girişimcilik alanında fark yaratmak isteyenlere ilham olmak için projelerine devam ediyor. Bu kapsamda Sustain2solve Summit 2024 Ankara başlığıyla düzenlenen Sürdürülebilirlik Odaklı Girişim Fikri Yarışması, Dikmendeki Ankara Teknoloji Köprüsü ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

Online Süreç ve Final 

Teknoloji köprüsündeki final öncesi etkinliğin online döneminde, 98 farklı üniversiteden 351 girişimci, bireysel olarak takımlar halinde programa katıldı. Online kampta dereceye giren 10 takım, yüz yüze finalde Ankara Teknoloji Köprüsünde bir araya gelerek 48 saat kesintisiz olarak fikirlerini geliştirmeye devam etti. 18-25 yaş arasındaki gençler iki gün içinde geliştirdikleri projelerini, alanında uzman jüriye sundu. Fikir geliştirme kampı sonunda jüri tarafından seçilen en iyi projeler, hızlandırma programı ile hayata geçirilerek girişimlere dönüştürülecek. 

Sustain2Solve Kurucusu Mehmet Erka Akbulut'un Açıklamaları 

Sustain2Solve üniversite öğrencilerinden oluşan bir topluluk. Üniversite öğrencilerine yönelik girişimcilik organizasyonları düzenliyoruz. 2 yıllık bir proje ve 2. yılını bu yıl gerçekleştiriyoruz. Bu yıl online da tam 98 farklı üniversiteden başvuru aldık ve toplam 50 tane takım bu sürece dahil oldu. Takımlar online aşamada mentorlar eşliğinde farklı problem ve farklı konularda sunum hazırladı. 400 üniversite öğrencisi online sürecimize dahil oldu. Online süreçte fikri olan takımlar mentorlar eşliğinde fikirlerini geliştirirken fikri olmayan takımlarda problem tespit ederek o probleme çözüm üretmeye çalıştılar. Toplam 319 tane mentor görüşmesi gerçekleştirdik. Bu gerçekleştirdiğimiz görüşmelerden sonra oluşan fikirleri jürilerimize sunduk. Ankara finali ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Teknoloji Köprüsünün ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Çok büyük katkılar sağladılar bize teşekkür ediyoruz. Büyükşehir mentorları da bize eşlik etti. 

HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seymenhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.