Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

NOGAY TÜRKLERİ’NİN MİRASI ‘SABANTOY’!

Kültür-Sanat 22.08.2024 - 18:00, Güncelleme: 22.08.2024 - 18:00 725 kez okundu.
 

NOGAY TÜRKLERİ’NİN MİRASI ‘SABANTOY’!

Nogayların köklü geçmişinde yerini alan; fakat yıllardır düzenlenmeyen ‘SABANTOY’ Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl tekrar hayata geçiriliyor.
24-25 Ağustos 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan Sabantoy; baharın gelişi ve doğanın uyanışını kutlamak için yapılmaktadır. Geçmişteki kültürü kaybetmemek, daima anımsamak adına yapılacak bu festivalde; insanların kültürü görmesi, sahiplenmesi aynı zamanda festival adı altında eğlenmesi amaçlanmaktadır.  Ne garip ki günümüzde değerlerimiz kaybediliyor, yerini popüler kültür eşliğinde gelen alışkanlıklar alıyor. Özümüzü unutabiliyor, hayatın sürükleyiciliğine kapılabiliyoruz. İnsanlar bu karmaşa içerisindeyken, geçmişten günümüze taşınan bu tip etkinlikler ise bize kaybedilen değerlerin aşılanmasını mümkün kılıyor.  Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde gerçekleşecek olan Sabantoy için birçok farklı ülkeden katılımcı gelecek, bu güzel etkinlikte birbirlerine eşlik edecekler. Dernek olarak çıktıkları bu yolda; düzenledikleri etkinlikleri, katılacak olan sanatçılarıyla katılanlara tarifi olmayan duygular yaşatacak olan Nogay Türkleri ve Yardımlaşma Derneği, günümüzde geçmişini bilen-anımsayan, değerlerine sahip çıkan sayılı kültürseverlerden...  Düzenlemiş oldukları bu festivalde de onlarla aynı düşünce ve duyguları taşıyan insanlara imkan sunarak, isteyenlere de bu duyguları tatmak adına kapı aralıyorlar. İki gün sürecek bu festivalde ise programlarıyla, kendilerine çekiyorlar.  1.gün   -19.00-21.00 saatleri arasında;  Arslanbek SULTANBEKOV konseri, İslam SATYROV konseri, Otağ Müzik ve Dans Topluluğu dans gösterisi devamında ise Göç Resim Sergisi ve Prof. Dr. Kashali ZARMANBETOV eserlerinin olacağı bu program; Şereflikoçhisar/ Ankara’da,  2.gün   -16.00-21.00 saatleri arasında; Atlı Okçuluk Gösterileri, Aşık Oyunları, Kostümlü Savaş Sanatı Gösterileri, Otağ Müzik ve Dans Topluluğu dans gösterileri, Arslanbek SULTANBEKOV ve İslam SATYROV konserleri, Ankara Kulübü Derneği Seymenler ve Bacıerenler ekibi gösterisi, Çocuk Oyunları, Gastronomi Nogay Geleneksel Yemekleri devamında ise Göç Resim Sergisi ve Prof. Dr. Kashali ZARMANBETOV eserlerinin olacağı bu program; Değirmenözü/ Kulu Konya’da gerçekleşecek olup, izleyicilerine büyük bir eğlence yaşatacak.   Bu işe gönül vererek, çaba ve emekle günümüzde bu gibi değerlerin önemsendiğini ve günümüze taşınmasının önemli olduğunu gösteren başta Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Ömer AKTÜRK’e, sonrasında tüm Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ekibine teşekkür ediyor, düzenledikleri bu etkinlik ve süreci için başarılar diliyoruz. 
Nogayların köklü geçmişinde yerini alan; fakat yıllardır düzenlenmeyen ‘SABANTOY’ Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl tekrar hayata geçiriliyor.

24-25 Ağustos 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan Sabantoy; baharın gelişi ve doğanın uyanışını kutlamak için yapılmaktadır. Geçmişteki kültürü kaybetmemek, daima anımsamak adına yapılacak bu festivalde; insanların kültürü görmesi, sahiplenmesi aynı zamanda festival adı altında eğlenmesi amaçlanmaktadır. 

Ne garip ki günümüzde değerlerimiz kaybediliyor, yerini popüler kültür eşliğinde gelen alışkanlıklar alıyor. Özümüzü unutabiliyor, hayatın sürükleyiciliğine kapılabiliyoruz. İnsanlar bu karmaşa içerisindeyken, geçmişten günümüze taşınan bu tip etkinlikler ise bize kaybedilen değerlerin aşılanmasını mümkün kılıyor. 

Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde gerçekleşecek olan Sabantoy için birçok farklı ülkeden katılımcı gelecek, bu güzel etkinlikte birbirlerine eşlik edecekler. Dernek olarak çıktıkları bu yolda; düzenledikleri etkinlikleri, katılacak olan sanatçılarıyla katılanlara tarifi olmayan duygular yaşatacak olan Nogay Türkleri ve Yardımlaşma Derneği, günümüzde geçmişini bilen-anımsayan, değerlerine sahip çıkan sayılı kültürseverlerden... 

Düzenlemiş oldukları bu festivalde de onlarla aynı düşünce ve duyguları taşıyan insanlara imkan sunarak, isteyenlere de bu duyguları tatmak adına kapı aralıyorlar. İki gün sürecek bu festivalde ise programlarıyla, kendilerine çekiyorlar. 

1.gün  

-19.00-21.00 saatleri arasında;  Arslanbek SULTANBEKOV konseri, İslam SATYROV konseri, Otağ Müzik ve Dans Topluluğu dans gösterisi devamında ise Göç Resim Sergisi ve Prof. Dr. Kashali ZARMANBETOV eserlerinin olacağı bu program; Şereflikoçhisar/ Ankara’da, 

2.gün  

-16.00-21.00 saatleri arasında; Atlı Okçuluk Gösterileri, Aşık Oyunları, Kostümlü Savaş Sanatı Gösterileri, Otağ Müzik ve Dans Topluluğu dans gösterileri, Arslanbek SULTANBEKOV ve İslam SATYROV konserleri, Ankara Kulübü Derneği Seymenler ve Bacıerenler ekibi gösterisi, Çocuk Oyunları, Gastronomi Nogay Geleneksel Yemekleri devamında ise Göç Resim Sergisi ve Prof. Dr. Kashali ZARMANBETOV eserlerinin olacağı bu program; Değirmenözü/ Kulu Konya’da gerçekleşecek olup, izleyicilerine büyük bir eğlence yaşatacak.  

Bu işe gönül vererek, çaba ve emekle günümüzde bu gibi değerlerin önemsendiğini ve günümüze taşınmasının önemli olduğunu gösteren başta Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Ömer AKTÜRK’e, sonrasında tüm Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ekibine teşekkür ediyor, düzenledikleri bu etkinlik ve süreci için başarılar diliyoruz. 

Şereflikoçhisar HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seymenhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.