NOGAY TÜRKLERİ MACAR HUN-TURAN KURULTAYINDA!

Macar Turan Vakfı tarafından düzenlenen sekizinci Büyük Hun Türk Kurultayı, Macaristan Parlamentosu'nda düzenlenen özel bir oturumla başladı. "Büyük Kurultay"’ın amacı Hun-Türk milletlerini birbirine yaklaştırmaktır. Kurultay'dan önce Türk kökenli insanlar Cumhuriyet Ulusal Meclisi'nde toplandılar.

Kurultay, 9 Ağustos 2024'te Macaristan Parlamentosu'nda Başkan Yardımcısı Sandor Lezsak başkanlığında özel bir oturumla başladı. Lezsak, Macaristan Devleti ve Parlamentosu tarafından böyle bir etkinliği desteklemekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Yaklaşık 30 ülke ve bölgeden yaklaşık 350 temsilciyi sıcak bir "Hoş Geldiniz" ile karşıladı.

Kurultayda bulunan devletler ve isimlerin arasında Nogay Türkleri de yer aldı.

Nogayları temsilen kurultayda bulunan Nogay Türkleri Gençlik ve Spor Derneği Başkanı ENGİN DEMİROK ve Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Sekreteri Servet AYTAR ,Nogayların bayrağını orada onurla taşıdılar.

Başta bu kurultayı sürdürerek Hun-Türk milletlerini bir araya getirip, katılıma imkan sağladığı için Macar Hun-Turan Vakfı Başkanı Andras BİRO’ya, sonrasında köklü geçmişini günümüzde hala anımsayan ve taşıyan, önemli bir değer katarak bayraklarını hala onur ve gururla dalgalandıran Nogay Türkleri temsili katılan DEMİROK VE AYTAR’a teşekkür ederiz…